Sjømat har aldri smakt bedre – les hvorfor.

Publisert 12. november 2018

Dsc8324

Bukta har sannsynligvis det beste festivalkjøkkenet i verden! Sammen med sine anerkjente matpartnere Mathallen og Roast tilbyr festivalen en lokal meny inspirert av arktiske tradisjoner og nordnorsk kulturarv. Sjømaten kommer fra de iskalde havene utenfor Tromsø, og festivalmenyen består av smakfulle og ferske bistro-retter.

Sjømat er stolthet og tradisjon.

Når det er nordnorsk festival, så er det nordnorsk festival. Sjømat er nordnorsk identitet og forteller historien om hvem vi er og hvor vi kommer fra. Og sjømat passer faktisk helt perfekt til både rock og øl. Som en herlig aperitiff kan du mumse på tørrfisk som du banker selv, eller bygge opp litt appetitt ved å få deg ei feskekaka rett i handa. Festivalmenyen er outstanding, her er en håndfull av festivalens klassikere.

Menyen

Loddofritto

Lodde er kanskje ikke hverdags. Mange har kanskje aldri smakt det. Men fy søren så godt det er. Herlig fritert lodde er perfekt festivalsnacks og en skikkelig feststarter, som med stor sannsynlighet vil bli en skikkelig mattrend i 2019.

Mh 3 Of 3

Foto: Brage Pedersen

Fesk & Potedes

Det blir ikke Bukta uten Fesk & Potedes. Festivalens signaturrett er en lokal vri på fish n’ chips med håndpanert sei fra Reinøy og herlig sprø pommesfrites med poteter fra Målselv. Kommer du ikke i festivalstemning av Fesk & Potedes, så er det noe muffins.

Img 9998

Foto: Aminda Sæverud

Fesk & Beiken

Whaaat? Bacon på Bukta? Joda, bacon er prikken over den berømte i’en, når man snakker modna fisk. Fesk & Beiken har de siste fire årene blitt en aldri så liten Buktaklassiker og stjerna er boknafisk fra Halvors. Baconet er tørrsaltet og grovkvernet bacon fra Aronmat. Servert på toppen av en rik og fyldig potetmos fra Målselv med rikelige mengder baconfett. Og det smaker himmelsk.

Feskogbeiken

Kvalburger

The general says: Hell Yes! Kvalburger er en helt enestående festivalrett og en schläger for rutinerte Buktagjengere. Nydelig briochebrød med mørt kvalkjøtt kan nesten ikke toppes. Du vil ikke gå tilbake til en vanlig burger når du har smakt Roast sin burger over alle burgere.

Rekesuppa

Litt seint utpå kvelden, når ballsfjordvinden kommer smygende – ja, da er det få ting som varmer bedre enn Buktafestivalens rekesuppe. Kokt på rekeskall med ingefær, chili, søtpotet og kokosmelk og med en neve herlige Stella Polaris reker på toppen. Nominom!

Bukta På Ht 19Juli2018 1 Of 1

Foto: Brage Pedersen

Boill i Bukta

Nordnorske råvarer finner du også i det internasjonale kjøkkenet. Den portugisisk/brasilianske frityrfesten Bolinhos de Bacalhau er nydelige klippfiskboller som friteres og serveres med aioli eller chilimajones for dyppings. Helt magisk å knaske på når man venter på at neste band skal hute seg på scenen.

Marjareibobukta17Dsc 0234

Foto: Marja Reibo

Pokehallais

Gatemattrenden har også kommet til fjæra. Den hawaiiske killeren pokesalat har også fått en egen plass på festivalmenyen. Verdens beste sashimi av Auroralaks fra Lerøy serves med deilig sushiris, syltet ingefær og ferske grønnsaker. En frisk jævel av en rett som gir deg et kick inn i kvelden.

Img 9985

Foto: Aminda Sæverud

Sildeburger

Sild er en glemt råvare i det norske kjøkken. Og det er synd. For det er nemlig utrolig godt. På Bukta får du selvsagt sil, og den serveres i form av en saftig og smakfull burger. Luftig burgerbrød og syltet rødløk setter streken over ø’en.

Som om ikke dette skulle være nok får du hjemmelaget bakalao, blåskjell, fiskeburger, fiskekaker og gode vegetar/veganer alternativer i fjæresteinene når du besøker Bukta.

Vi skal i hvert fall på Bukta!


KJØP BILLETT HER

Andre artikler