10 gode grunner til å dra hit på ferie

Publisert 12. november 2018

Daniel Skog 20170721 9968

Foto: Daniel Skog

Sommerens store høydepunkt er uten tvil Buktafestivalen i Tromsø. Den 18.-20. Juli 2019 er det nok en gang klart for solide doser med rock, øl og sjømat i idylliske Telegrafbukta. Tusenvis av festivalpublikummere kan rett og slett ikke ta feil. Her kan du lese hvorfor nettopp du bør ta turen til Bukta i sommer.

1. MUSIKKEN

Bukta brenner for god rock. Gjennom 15 år har Buktapublikummet fått presentert et vell av herlige rockartister. Fra gamle legender som Iggy Pop, Motörhead, Alice Cooper og Patti Smith, til kontemporære storheter som The War On Drugs, Rival Sons, Mastodon og The Wombats. Programmet teller 33 band – fordelt på 3 scener – over 3 magiske dager med herlig rock. På Bukta finner du en god miks av spennende liveartister fra hele rocksjangeren, fra metal til pop, fra hardcore til country. I tillegg er Bukta et viktig utstillingsvindu for ny nordnorsk musikk, og hele 33 % av programmet består av nordnorske rockartister. I 2019 vil blant andre et av verdens største rockeband – Weezer – ta turen til fantastiske Telegrafbukta.

169Bukta 20Juli18 17 Of 25

Foto: Brage Pedersen

2. DRIKKE

Hva ville rock vært uten øl? På Buktafestivalen er god ølkultur en viktig del av opplevelsen. På festivalen presenteres et bredt sortimentet av øl fra et av de få gjenværende uavhengige og familieeide bryggeriene i Norge. Hele 13 ulike ølsorter er representert på drikkemenyen – så her er det noe for en hver smak. Hvert år serverer Buktafestivalen også et unikt håndtverksøl som brygges kun for Bukta og selges eksklusivt på festivalen.

Pic 8369

3. MATEN

Bukta har sannsynligvis det beste festivalkjøkkenet i hele verden – og på Bukta er det kun sjømat som gjelder. Festivalkokkene tilbyr en kortreist meny inspirert av arktiske tradisjoner, lokale råvarer og nordnorsk kulturarv. Sjømaten kommer fra de iskalde havene utenfor Tromsø, og festivalkjøkkenet består blant annet av smakfulle signaturretter som Fesk & Potedes, Fesk & Beiken, Bacalao, Hvalburger, Rekesuppa og Bolinhos, samt spennende retter som inkluderer sashimi av Aurora laks, blåskjell, kveite og sild. Det kulinariske aspektet ved festivalen er veldig viktig for Bukta, og hvert år lanserer festivalen nye retter med spennende nordnorske råvarer. Mens du funderer på hva du skal spise - kan du alltids mumse på fiskekaker eller tørrfisk mens du venter.

160715 Marjareibo 0407

Foto: Marja Reibo

4. STEMNINGA

Du finner ingen bedre festivalstemning enn i Bukta. Festivalstemningen er rett og slett helt unik. Komfort og service er spesielt viktig for Bukta, og logistikken legger til rette for stemninga på en utsøkt måte. Det er minimalt med kø og tilgangen på mat og drikke er meget godt. Området innbyr til de gode opplevelsene og bidrar til at møte mellom artist og publikum blir noe helt utenom det vanlige.

Dream Theater Morten Skoglund Juli 16 2015

Foto: Morten Skoglund

Marjareibogundersen Fredag Buktadsc 0212

Foto: Marja Reibo

5. VÆRET

Det er alltid godt Bukta-vær når det er festival i Telegrafbukta! Enten sola steiker fra skyfri himmel, eller det er seks grader, regn og pålandsvind, så er det alltid godt vær på Bukta. Godt Buktavær rett og slett! Været legger ingen begrensninger for stemninga og selv om det stort sett er opphold og fint, så er det ingenting som slår knallhard rock i klassisk nordnorsk sommervær.

6. OMGIVELSENE

Festivalens hovedscene er plassert midt på stranden i Telegrafbukta – Tromsøs mest populære frilufts- og utfartssted. Omgitt av snødekte fjell og hav, og omkranset av skog fra hovedveien, ligger naturskjønne Telegrafbukta med sine åpne gressflater og strandsoner. Et perfekt festivalområde, som skaper en unik ramme for den magiske stemningen som Buktafestivalen har blitt kjent for. Det finnes virkelig ikke et mer idyllisk og intimt festivalområde i hele verden. Perfekt for lange midtsommeraftener med god musikk og stemning. Telegrafbukta ligger om lag 20 minutters gange fra Tromsø sentrum, eller 5 minutter med buss fra både flyplass og sentrumskjerne.

Detstorebildet

Foto: Tor Arne Vestbø

20150717  Dsc3792

Foto: Make Kahonen

7. BYEN

Tromsø er en fantastisk by og omtales internasjonalt som Skandinavias svar på Reykjavik. Viden kjent for sitt legendariske natteliv, med internasjonalt anerkjente restauranter, puber og barer. Tromsø har også en tett og intim bykjerne som gjør det lett å sjekke ut flere av de berømte vannhullene og spisestedene. I Tromsø er det også mange spennende attraksjoner. Det finnes spennende museer, en spesiell trapp som er bygget av sherpaer fra Nepal og en flott fjellheis som er bygget av noen av ingeniører. Nærheten til naturen er også helt eksepsjonell og det finnes mange hundre fabelaktige toppturopplevelser i kort distanse fra sentrum.

Tromsø By Air Print

Foto: Eiliv Leren/Destinasjon Tromsø

8. KJENTFOLK

Man møter stort sett bare kjentfolk på Bukta! Den vennskapelige atmosfæren er helt unik, og Bukta har blitt en fantastisk fin sosial møteplass for gamle og nye kjentfolk. Man blir fort en del av Buktafamilien og festivalen er kjent for å være en inkluderende og uformell samlingsplass for musikk- og matglade mennesker.

20180720 Untitled 160

9. MIDNATTSOLA

Solen skinner 24 timer i døgnet om sommeren i Tromsø. Det høres kanskje utrolig ut, men når man tar inn over seg at jordens akse heller, og at planeten vår har en elliptisk bane rundt solen, så ville det faktiske vært mer utrolig hvis vi ikke hadde midnattssol i juli. Midnattssol betyr at sola er over horisonten ved midnatt. Og resten av natta. Og hele dagen. Vi snakker om uker og måneder med livgivende, varmende og herlig lys – som på magisk vis slår inn på hovedscenen rett før midnatt og tar pusten fra internasjonale artister og gjester om hverandre.

20150718  Dsc5194

Foto: Make Kahonen

10. MILJØET

Miljø er viktig for Bukta. Festivalen har i alle år dyrket en miljøfilosofi som dreier seg rundt kortreiste produkter og lokale leverandører. Festivalen bruker mye ressurser på avfallshåndtering, kildesortering, gjenbruk og resirkulering. I 2018 satt Bukta seg som mål å jobbe for å bli en plastfri festival, og festivalen jobber hele tiden med nye løsninger som sikrer at festivalens miljøfotavtrykk er et minimum. Telegrafbukta er et hellig sted for alle tromsøværinger og festivalens miljøarbeid ivaretar at festivalens tilstedeværelse har minimal innvirkning på naturen i Telegrafbukta.

10 gode grunner, der altså.

Vi skal i hvert fall på Bukta!

KJØP BILLETT HER

Andre artikler